IAM forlænger Corona-lukningen foreløbigt frem til og med 8. juni

I torsdags (7. maj 2020) kunne Statsminister Mette Frederiksen annoncere, at genåbningen af Danmark går over i fase 2. Det er glædeligt, at det går godt og at Danmark langsomt kan begynde at åbne op igen, men desværre er der ikke meget nyt i udmeldingerne vedr. fase 2 for Ikast Atletik og Motion.

DGI og DIF har denne gang været noget tøvende med at opdatere deres anbefalinger, da der er en del uafklarede spørgsmål i forhold til retningslinjerne omkring fase 2. Det er derfor forsat de generelle krav og anbefalinger, der skal overholdes. Det indebærer blandt andet:

  • At man ikke må samles flere end 10 personer.
  • At man skal holde en afstand på 2 meter til andre personer (godt nok generelt nedjusteret til 1 meter, men for idræt er det forsat 2 meter).
  • At host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde.
  • At man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som fx feber, hoste, muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer.
  • At man er opmærksom på de særlige risikogrupper som defineret af Sundhedsstyrelsen.
  • At klubhuse og fælles omklædnings- og badefaciliteter stadig ikke er tilgængelige

Retningslinjerne er således uændret i forhold til tidligere. Bestyrelsen vil meget gerne have gang i klubben igen, men det giver forsat ikke meget mening at åbne op for hverken cykling eller løb under disse forhold. Hvor vi alligevel ikke kan komme rigtigt i gang og være samlet omkring træningen.

Ikast Atletik og Motion holder derfor forsat lukket foreløbigt frem til og med 8. juni. Vi håber, at når vi (om alt går vel) efter den 8. juni går over i fase 3 kan genåbne klubben.

Bestyrelsen følger naturligvis med i de udmeldinger, der løbende kommer fra sundhedsmyndighederne og interesseorganisationer herunder DGI, DIF, DCU og DAF. Kommer der nye retningslinjer inden den 8. juni, så vil vi forsat holde jer orienteret via mails, hjemmesiden og Facebook.

Vis hensyn, pas på hinanden og stå sammen – hver for sig!

/Bestyrelsen