Læsø rundt

Ikast Atletik og Motion kom, så og sejrede på Læsø

På Sannes opfordring sagde Marianne, Helle, Linda og undertegnede (Egon) ”let´s go”, da hun foreslog os at tage med til Læsø og løbe en af de 3 distancer ved Læsø Rundt Marathon. Efterhånden som vi fandt os selv på startlisten, så vi også, at Alvin (den lille frækkert) allerede stod opført på maraton-distancen.

Læsø Rundt
Sanne, Linda, Helle, Marianne og Egon bag kameraet (red)

Alvin og Esther tog en weekend med to overnatninger hos  den lokale arrangør og vært, Hotel Strandgården, vi andre 5 slog os ned for natten på Tornby Strand Camping ved Hirtshals. En rigtig hyggelig fredag aften – men det er ikke den, det skal handle om.

Læsø viste sig fra sin bedste side med dejligt solskinsvejr stik imod DMI’s heldigvis falske spådomme, så det var sommerdresset, der blev luftet i blåt denne dag.

Halv og hel maraton gik med fælles start, Fannemandsruten på 10,3 km måtte vente 5 minutter.

En lidt sjov tur med gode strandveje ca. 6 km, så i ro og mag med ”trækfærge” over åen, for at slutte med 4 km hjem ad stranden. Marianne kom flot i mål som fjerde pige, Sanne fulgte kort efter også i fin stil.

Halvmaraton lagde ud med 10 flade og hurtige km, hvor der blev drømt om fantomtider, så ventede 3-4 km ujævn skovbund, 6 km langsom og hård (faktisk blød) strandeng, som mest bestod af sand, før den sidste km på asfalt. Men da vi nåede asfalten igen, var tiden ikke det store tema længere.

Linda og Helle havde begge et superløb, trods hård konkurrence fra Århus 1900’s piger blev de henholdsvis nr. 1 og 3, jeg holdt mig (nødtvungent) diskret lidt længere tilbage, men var dog nr. 23 i mål af i alt 174 startende på distancen.

Og Alvin måtte i mål tage en sløjfe rundt om hotellet, (under behørig tiljublen af 5 blåklædte fans, naturligvis), og så ellers begive sig ud på de 21 hårde km en gang mere, denne gang modsat vej rundt. Desværre var vi andre netop afsejlet fra Vesterby mod Frederikshavn, da han kunne række armene i vejret og krydse målstregen efter godt 42 km.

Efter løbet var der lækker buffet i hotellets solbestrålede have, hvor også præmieoverrækkelsen foregik under højlydt jubel, ikke mindst da hurtigste pige på halvmaraton blev fejret.

Tak til fire søde tøser for dejligt selskab før og efter løbet (i selve løbet nåede jeg ikke at se meget til jer, før I heppede mig i mål, men der havde jeg heldigvis Alvin et godt stykke vej, tak også for det).

Tilmeldingen til løbet anno 2013 er åbnet. Maraton er tilsyneladende taget af programmet og ”halvmaraton” er ændret til ”en hård halvmaraton”. Men flot, udfordrende og i fantastiske rammer, det var det helt sikkert, og turen kan varmt anbefales. Men regn ikke med nogen PR 😎

 

Egon